Anna Sui Protective BB Cream Launching and Review shade 01 light beige

by - August 25, 2015

There are so many BB cream out there, not only BB cream but also CC cream and now there’s a DD cream! Starting from Korean brand now there’s one from United States which is Anna Sui Protective BB cream SPF 50 PA++++.

Ada banyak sekali BB cream diluar sana, bahkan bukan hanya BB cream tapi juga CC cream dan sekarang malah ada DD cream! Mulai dari brand Korea sekarang ada salah satu dari Amerika yaitu Anna Sui Protective BB cream SPF 50 PA++++.

Two weeks ago I was invited to the launching of Anna Sui Protective BB cream at MVG Lounge, Lotte Shopping Avenue.

Dua minggu yang lalu aku diundang ke acara launching Anna Sui Protective BB cream di MVG Lounge, Lotte Shopping Avenue.

In this event we can try the new Anna Sui Protective BB cream and get to know more about Anna Sui brand.

Di event ini kita bisa mencoba produk baru Anna Sui Protective BB cream dan lebih mengenal tentang brand Anna Sui.

As always the packaging of Anna Sui products is really pretty with flower design, even the box and the cap design looks very classy. No wonder because Anna Sui is a fashion designer haha.

Seperti biasa kemasan produk-produk Anna Sui sangat cantik dengan desain bunga, bahkan desain kotak dan tutupnya terlihat sangat berkelas. Gak heran sih soalnya Anna Sui itu seorang perancang busana haha.


There’s also a makeup demo by Anna sui makeup artist, she was going abroad just to study about makeup! ^_^

Ada juga demo makeup dari makeup artist Anna Sui, dia belajar di luar negeri hanya untuk belajar tentang makeup loh! ^_^



Although this is a US brand all Anna Sui products are made in Japan so I think the formula is suitable for asian skin too.

Walaupun Anna Sui adalah brand dari Amerika semua produknya dibuat di Jepang jadi menurutku formulanya juga cocok untuk orang asia.

This BB cream has two shade : 01 light beige and 02 medium beige, I got mine in shade 01 light beige.

BB cream ini memiliki dua warna yaitu : 01 light beige dan 02 medium beige, punyaku yang warna 01 light beige.


Ingredients : Water (Aqua), Cyclomethicone, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Neopentyl Glycol, Dicaprate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Lauryl PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Talc, Butylene Glycol, Methylene Bis Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Ascorbyl Dipalmitate, Hydrolyzed Silk, Litchi Chinensis Seed Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Pearl Powder, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Tocopherol, BHT, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benozate, Disteardimonium Hectorite, Hydrogen Dimethicone, Lecithin, Polyglyceryl-10 Laurate, Polymethylsilsesquioxane, Silica, Sodium Chloride, Sorbitan Sesquioleate, Stearalkonium Hectorite, Triethoxycaprylylsilane, Zea Mays (Corn) Oil, Methylparaben, Fragrance (Parfum), May Contain (+/-):, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891), Zinc Oxide (CI 77497)
Net : 25gr
Price : IDR 280.000



The texture is like liquid foundation but dense and still blendable, smells nice like rose. When I applied to my skin there’s cooling sensation that refreshing.

Teksturnya seperti foundation cair tapi padat dan masih mudah di blend, wanginya enak seperti bunga mawar. Pas di aplikasikan ke kulit ada sensasi dingin yang menyejukan.

Before

After

The coverage is quite great, it can cover my blemish and dark spots well. Also Anna sui protective BB cream contains SPF 50 PA++++ so I think it’s perfect for daily use. I love this BB cream because it gives you semi-matte finish >.<

Coveragenya lumayan oke, bisa menutupi bekas jerawat dan bintik hitam dengan baik. Anna sui protective BB cream juga mengandung SPF 50 PA++++ jadi menurutku sangat cocok untuk digunakan sehari-hari. Aku sukaaa banget BB cream ini karena hasilnya semi-matte >.<

Best to apply this BB cream with hand than using brush or sponge because in the launching event the makeup artist said you have to apply in spinning motion with finger so the BB cream will absorb to skin perfectly.

Paling bagus mengaplikasikan BB cream ini dengan tangan dari pada menggunakan kuas atau spons karena saat launching event makeup artistnya bilang sebaiknya kita menggunakan jari dengan gerakan memutar agar lebih meresap ke kulit.

I think the price of Anna Sui protective BB cream is still affordable since there are many BB cream that more expensive with so so quality.

Menurutku harga Anna Sui protective BB cream masih terjangkau karena banyak BB cream lain yang harganya lebih mahal dengan hasil yang biasa saja.

-------------
Pros : 
- A little goes a long way
- Semi-matte finish
- Pretty & travel friendly packaging
- Affordable
- Perfect for people with combination or oily skin
- Sheer coverage for natural look

Cons :
- A little bit hard to blend
- Only available in 2 shades
-------------

What do you think about this BB cream?
Leave comment bellow ^O^/

Menurutmu BB cream ini gimana?
Yuk komen dibawah ^O^/
Dewi Yang Beauty Blogger Pinkuroom
Thanks for read~
See you on my next post <3

You May Also Like

4 comments

  1. The packaging is too pretty!
    Coveragenya oke ya, rada nutup dark circle juga <3

    Visit Valencialala.blogspot.com
    Shop @vanitygoods

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayy!! Iya lumayan untuk sehari-hari, jadi gak perlu pakai conceler juga :D

      Delete
  2. Wahh kece badai.,hihiii
    packagingnya cewek banget yaa, bikin pengen!
    kelihatan coveragenya juga oke, masuk wish list bulan depan ajah :p

    serbaserbiijessie.blogspot.com

    ReplyDelete